Gestart


Het 1ste zaadje voor de website OpenYourHeart dateert van circa 1j geleden en het was toen ook al duidelijk om te starten met een blog. Een blog waarin ik me bloot en kwetsbaar opstel door te praten over mijn zoektocht en eigen ervaringen met spiritualiteit.Het was een zware opgave waarbij ik vele angsten heb moeten trotseren want tot nu toe heb ik dat altijd redelijk stil gehouden en net zoals bij een geboorte waren de innerlijke weeën dan ook niet min.

Ik heb mijn spirituele leven voor de meesten stil gehouden om niet veroordeeld te worden, om geen kritiek te krijgen, te horen dat het onzin is, dat er geen wetenschappelijk bewijs voor bestaat … gelukkig is mijn innerlijke kracht en mijn hart nu groot genoeg om al deze vooroordelen in liefde te ontvangen en besef ik dat mijn openheid een hulp kan zijn voor zij die zoeken.

Voor mensen zoals ik, die gewoon een dagelijkse job doen, wiens beroep niet speciaal iets te maken heeft met spiritualiteit, die geen geitenwollensokken dragen, niet enkel bio of groen zijn, die tevens durven te genieten van de geneugten van het leven … maar die daarnaast ook voelen dat er meer moet zijn …

En ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat er inderdaad meer is als enkel dit leven, of zal ik het anders verwoorden, er is meer dan enkel je ‘ego”-ik.

Wij allen zijn bewustzijn, energie, een Godsvonk. Het is een illusie te denken dat je enkel dit fysieke lichaam bent. Wij zijn Goddelijk bewustzijn en voor diegenen die niet graag het woord “God” horen omdat dit negatieve connotaties meebrengt, zie dan gewoon je eigen bewustzijn als een onderdeel van het universele bewustzijn. Wij zijn een druppel in de zee van het universum, maar elke druppel houdt de volledige zee/universum in zich. Wij zijn een Godsvonk, ieder met zijn/haar unieke talenten en kwaliteiten. Het heeft geen zin om naar anderen te kijken of hen te kopiëren. Het is je opdracht in dit leven om je eigen Godstalenten te ontdekken en te ontplooien.

Hoe kan je nu in contact komen met je Hogere Zelf, je authentieke ik, je Goddelijk Bewustzijn?

Er zijn vele manieren om hiermee van start te gaan. Ikzelf ben begonnen met zelfhulpboeken die me oa. hebben geholpen om uit de slachtofferrol te komen en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen acties en leven. Daarna ben ik meer spirituele boeken gaan lezen die mijn bewustzijn hebben verruimd. Heb ik leren mediteren om innerlijke rust te vinden en in contact te komen met mijn intuïtie (weliswaar met vallen en opstaan). Ben ik yoga gaan doen om meer veerkracht op te bouwen en flexibeler door het leven te gaan. Heb ik spirituele & yoga cursussen en workshops gevolgd om telkens dieper en dieper in contact te komen met mijn ware zelf … elke dag nog leer ik bij en elke dag ben ik verwonderd over de vele inzichten. En hoe meer inzicht je krijgt, hoe meer je beseft dat je eigenlijk niets weet …

Eén van de lessen die ik in dit leven heb mogen leren is dat kwetsbaarheid eigenlijk een kracht is. Wij hebben van niemand toestemming nodig om te zijn wie we zijn en ons leven te leven zoals wij dat wensen.

Kijk dus diep in jezelf, luister naar je hart en leef het leven waarvoor jij op aarde bent gekomen.

Om namah shivaya,

Ann

#moed #vertrouwen #uweigenpad #durven #bewustzijn #authenticiteit #jeHogereZelf

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon